JOB COACHING

Wie kan werken, maar nog ondersteuning nodig heeft op de werkplek kan rekenen op de jobcoach van Heel Bijzonder re-integratie. Job coaching is een methode voor begeleiding en ondersteuning op de werkvloer, bij detachering en bij begeleid vrijwillig werk. Voor onze
job coaching geldt dat je persoonlijk, intensief en resultaatgericht begeleid en ondersteund wordt op de werkplek door een vaste jobcoach.

Er wordt een individueel begeleidingstraject gemaakt, afgestemd op de persoonlijke omstandigheden en behoeftes van zowel de kandidaat  als de werkgever. In sommige gevallen kan dat betekenen dat men alleen ondersteuning nodig heeft op het psychosociale vlak, bijvoorbeeld op het gebied van werkhouding, omgang met collega’s en werkleiding of het houden aan (werk)afspraken. In andere gevallen kan het betekenen dat de jobcoach eerst tijdelijk meewerkt in b.v. ons arbeidstrainingscentrum om de kandidaat voldoende vaardigheden aan te leren om het werk uit te kunnen voeren en daarna andere vaardigheden aanleert zoals hierboven omschreven.